Tuotteet & luonnonmukainen mehiläishoito

Juokseva hunaja

Kesällä ja syksyllä tuore hunaja pysyy juoksevana. Loppuvuodesta se kiteytyy karkeaksi ja kovaksi, jolloin se varovasti lämmitetään, jotta siitä saadaan jälleen juoksevaa.

Kiteytetty hunaja

Ymppäysmenetelmällä kiteytetty hunaja on huoneenlämpöisenä pehmeää ja hienokiteistä. Kiteytettyä hunajaa ei ole lämmitetty ja se säilyttää pitkään koostumuksensa.

Luonnonmukainen mehiläishoito

Luonnonmukaisen mehiläishoidon tavoitteena on tuottaa korkealaatuista hunajaa luonnon ehdoilla.

Tämä edellyttää seuraavia toimenpiteitä:

  • mesi- ja siitepölylähteet pääasiassa luonnonvaraisia kasveja sekä luonnonmukaisesti viljeltyjä kasveja.
  • mehiläistarhat sijoitettava vähintään kuuden kilometrin etäisyydelle saastelähteistä, joita ovat mm. vilkasliikenteiset tiet ja kaatopaikat.
  • syyskesällä jätetään pesiin hunajaa ja siitepölyä. Lisäksi annetaan luonnonmukaisesti tuotettua sokeriliuosta talviruoaksi.
  • mehiläistarhaajalla on muistiinpanovelvollisuus ja hän kuuluu luomutuotannon valvontajärjestelmään. Em. tarkoittaa että mehiläistarhat, tuotantotilat, sekä kirjanpito tarkastetaan vuosittain Elintarviketurvallisuusviraston toimesta.
  • Luonnonmukaisen tuotannon periaatteisiin mehiläishoito soveltuu erinomaisesti, sillä mehiläisten suorittamalla pölytyksellä on merkittävä osuus maa- ja metsätaloustuotannossa.

hunajalehto-laatu-hunaja-purkki2_mini hunajalehto-laatu-hunaja-purkki1_mini